Over ons

Samen werken aan een toonaangevend journalistiek product


Onze journalisten, vormgevers, redacteuren en podcastmakers werken enthousiast samen aan een journalistiek topproduct, dat we via alle verschillende kanalen aanbieden aan onze lezers én luisteraars. Naast het dagelijks financieel-economische nieuws krijg je op onze redactie ook de tijd om aan achtergrondartikelen te werken, die verdieping geven aan het nieuws. Je krijgt de ruimte om onderzoek te doen om een gedegen verhaal neer te kunnen zetten. Ben je net begonnen met werken? Dan is het fijn om te weten dat je altijd op je meer ervaren collega’s kunt terugvallen als je vragen hebt. Belangrijk is dat je nieuwsgierig bent, kunt schrijven als de beste en verstand hebt van of duidelijke interesse hebt in financieel-economische onderwerpen. Dan zul jij je bij ons snel thuis voelen.

Ons marketingteam zorgt er in samenwerking met onze data analisten voor dat we onze doelgroep goed bereiken en bedenkt acties om nieuwe abonnees te werven. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de uitstraling van al onze kanalen en onze communicatie-activiteiten. Onze commerciële collega’s zorgen ervoor dat we de juiste adverteerders aantrekken. Daarbij helpt het enorm dat het FD zo’n goede reputatie heeft en ook onder onze adverteerders veel lezers heeft. En onze IT-specialisten zorgen ervoor dat onze digitale platformen goed functioneren, waarbij ze gebruik maken van de nieuwste technologieën. En dan zijn er natuurlijk onze collega’s van HR, Financiën en Facilitair. Zij zorgen er onder andere voor dat alles organisatorisch goed is geregeld en dat we de juiste talenten aantrekken en behouden.

Ruimte voor je ideeën en om jezelf te ontwikkelen


Heb je een idee voor een leuk klantevent of een nieuwe manier om met onze klanten in contact te komen? Of is er een bepaald onderwerp dat jij voor onze lezers tot op de bodem wilt uitzoeken? Laat het weten, dan krijg je van ons de ruimte om hiermee aan de slag te gaan. Hetzelfde geldt als jij jezelf verder wilt ontwikkelen door bijvoorbeeld een specifieke opleiding te volgen.

Werken op een toplocatie of vanuit huis


Het FD zit samen met BNR en FD Business boven restaurant Dauphine op het Prins Bernhardplein, recht tegenover het Amstelstation. We zijn uitstekend bereikbaar, of je nu met het openbaar vervoer of de fiets komt. De meeste collega’s combineren een aantal dagen werken op kantoor met thuiswerken. Omdat niet iedereen dagelijks op kantoor is, besteden we veel aandacht aan het versterken van het teamgevoel. Daarom organiseren we regelmatig gezamenlijke activiteiten op kantoor of daarbuiten.

Onderdeel van de FD Mediagroep: onmisbaar voor zakelijke beslissers


Het Financieele Dagblad is onderdeel van FD Mediagroep, het moederbedrijf van Het Financieele Dagblad, BNR, FD Business en Company.info: onmisbare bronnen voor zakelijke beslissers. Het zijn verschillende bedrijven met elk hun eigen cultuur, die allemaal actief zijn in het verzamelen, onderzoeken, ordenen en presenteren van actueel financieel-economisch nieuws en informatie. Daarbij werken ze nauw samen. Zo wordt informatie uitgewisseld tussen het FD, de redacties van onze vakbladen en BNR, en steken redacteuren regelmatig hun licht op bij de data-specialisten van Company.info.

Meer vacatures bij FD Mediagroep